Loading...

Ένας ισχυρός Δεσμός για την κάλυψη αναγκών Αnatolia College Charity Drive

Ένας ισχυρός Δεσμός για την κάλυψη αναγκών Αnatolia College Charity Drive

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Christmas Charity Drive που διοργάνωσε το Κολλέγιο Ανατόλια από τις 5 έως 19 Δεκεμβρίου 2012. Η πρωτοβουλία αποσκοπούσε στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας για ιδρύματα και συνανθρώπους μας που τα στερούνται. Στην επιτυχία και την εκπλήρωση του στόχου, συνέβαλε η μεγάλη κινητοποίηση μαθητών, γονέων, καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού του σχολείου, αλλά και η συνεργασία του Ανατόλια με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός».

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διαλογή και τη διανομή συμμετείχαν ενεργά καθηγητές, μαθητές, το προσωπικό του σχολείου και εθελοντές του Δεσμού.  Η συμβολή του νεοσύστατου αλλά εξαιρετικά δραστήριου σωματείου «Δεσμός» υπήρξε καθοριστική, καθώς, μεταξύ άλλων, υπέδειξε τους φορείς και τις ευπαθείς ομάδες που στηρίζουν, και οι οποίοι έγιναν οι προορισμοί της ανθρωπιστικής αυτής δράσης. 

Στο Δημοτικό συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, απορρυπαντικά, ρούχα, παιχνίδια και βιβλία, τα οποία διανεμήθηκαν σε 24 πολύτεκνες οικογένειες μέσω της Επιτροπής Εθελοντισμού και Κοινωνικών Δράσεων του Δημοτικού. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο τα είδη που συγκεντρώθηκαν από το Social Welfare Club διανεμήθηκαν στον ξενώνα αγάμων μητέρων και εγκύων γυναικών «Ευαγγελιστής Μάρκος - Το σπίτι της Μαρίας» στη Θέρμη - όπου οι ανάγκες στα βασικά είδη ήταν και παραμένουν μεγάλες. Στο American College of Thessaloniki (ACT) εκτός των προαναφερομένων ειδών, συγκεντρώθηκε γραφική και χαρτική ύλη που δόθηκε σε ιδρύματα της πόλης.

Επιπλέον, μέρος των εσόδων από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2011 του Ανατόλια διατέθηκαν κατόπιν σύστασης του «Δεσμού» για την κάλυψη άμεσων αναγκών του Παπάφειου Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης «Ο Μελιτεύς» (δημιουργία καινούριου χώρου διαβίωσης), και της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων – Παράρτημα Θεσσαλονίκης (αγορά Η/Υ για λογοθεραπεία και οργάνων γυμναστικής).

 «Το πνεύμα και οι πράξεις αλληλεγγύης ανέκαθεν χαρακτήριζαν το Κολλέγιο Ανατόλια, τους μαθητές, τους γονείς τους, τους καθηγητές και τους αποφοίτους μας, και δεν περιορίζονται στην περίοδο των Χριστουγέννων» αναφέρει ο Δρ. Πάνος Βλάχος, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια. «Ωστόσο, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, γιατί ο εκπαιδευτικός οργανισμός στο σύνολό του κινητοποιήθηκε και συντονίστηκε καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Παράλληλα η συνεργασία μας με τον Δεσμό ήταν η εγγύηση για τη μέγιστη αξιοποίηση των χρημάτων και αγαθών που συγκεντρώσαμε, προς όφελος εκείνων που τα χρειάζονται περισσότερο».

 Ο «Δεσμός» (www.desmos.org) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012, ενώ τον Οκτώβριο ξεκίνησε η λειτουργία της Ομάδας του Δεσμού στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της οργάνωσης είναι η μέγιστη αξιοποίηση πλεονάσματος εταιρειών και ιδιωτών για την κάλυψη έκτακτων και τακτικών αναγκών ευπαθών ομάδων, κοινωφελών οργανισμών και φορέων με ανθρωπιστική και κοινωνική δράση. Μέλη του είναι δυναμικοί νέοι άνθρωποι, και ανάμεσά τους η Έφορος του Κολλεγίου Ανατόλια, Ιρίνα Τακά. «Ευελπιστούμε σε μία μακροχρόνια σχέση ανάμεσα στο Ανατόλια, έναν φορέα με μεγάλη παράδοση αλληλεγγύης και τον Δεσμό, έναν νέο και δυναμικό οργανισμό που κατάφερε σε έναν χρόνο να παρουσιάσει σημαντικό έργο. Είναι πολύ σημαντικό οι δράσεις ενός σχολείου να υποστηρίζονται από οργανώσεις με κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, αλλά και το αντίστροφο» ανέφερε με την ευκαιρία η κ. Τακά.

Το Christmas Charity Drive δεν είναι η μοναδική πρωτοβουλία του Κολλεγίου Ανατόλια για τη στήριξη ευπαθών ομάδων ή ατόμων. Το εκπαιδευτικό ίδρυμα προβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε αντίστοιχες ενέργειες. Η συγκέντρωση χρημάτων και αγαθών ανά τακτές χρονικές περιόδους, η εθελοντική εργασία των μαθητών του IB και των σπουδαστών του ACT σε οργανισμούς με κοινωφελή δράση, είναι ορισμένες μόνο πτυχές ενός μεγάλου και πολύπλευρου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης.      

Share